Презентація аналітичних проектів та Перший випуск Школи Практичної Аналітики

У четвер, 29 березня, в Українському народному домі міста Чернівці відбулася урочиста презентація Школи Практичної Аналітики. Програма передбачала: аналіз діяльності Школи, презентації аналітичних проектів учасників Школи, вручення дипломів випускникам, а також подяк тренерам та організаціям, які сприяли проведенню Школи, спілкування з організаторами та учасниками, плани на майбутнє.
 
Нагадаємо, що Проект проводився чернівецькою командою «Демократичного Альянсу» спільно з громадською організацією «Захист» та Політологічним науковим товариством «Аналітик». До участі в проекті були запрошені студенти, молоді дослідники та громадські активісти. Проект передбачав сприяти формуванню у учасників теоретичної бази та освоєнню практичних інструментів для аналізу суспільно-політичних проблем, розвитку критичного мислення, вміння працювати з інформацією. Мета проекту – створення дослідницької аналітичної групи, яка б своєчасно реагувала на динаміку регіональних проблем, проводила ґрунтовні аналітичні дослідження, виробляла можливі варіанти рішень і висвітлювала їх у місцевих ЗМІ. Навчальний проект «Школа практичної аналітики» робив акцент також на розширенні світогляду учасників задля ефективного використання набутих навиків у науковій та громадській діяльності. Проект тривав з 16 лютого по 29 березня 2012 року та складався з двох блоків – Теоретичний та Практичний. 

На основі знань отриманих в Теоретичному блоці учасники Школи розробили портрет політиків на основі SWOT-аналізу (Віктора Януковича, Віталія Кличка, Валерія Хорошковського, Наталії Королевської), а також проект соцопитування на наступні теми: «Зубожіння і жебрацтво у нашому місті», «Гендерне питання в контексті працевлаштування», «Ставлення студентів до освітньої політики Д. Табачника» та «Ставлення чернівчан до представників інших рас». 

Під час занять у Практичному блоці, учасники Школи організувалися на три аналітичні групи та досліджували три актуальні теми для Чернівців: «Забезпечення студентів державної форми навчання ЧНУ першим робочим місцем», «Туристичний потенціал міста Чернівці», «Модернізація бібліотек в Чернівцях». Для здійснення дослідження учасники застосували інструментарій отриманий під час проходження Школи, а саме: анкетування, глибинне інтерв’ю, коментар, запит на інформацію, аналіз отриманої інформації. 

Таким чином, в результаті Школи утворилася група молодих людей, які отримали необхідний інструментарій для здійснення подальших досліджень, а також аналізу їхн результатів. Школа Практичної Аналітики була першим проектом такого роду в Чернівцях і відповідала європейській практиці розвитку інформаційно-комунікативного простору та громадянського суспільства.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте