Шоста навчальна сесія ШПА: Аналітика в громадському лоббі. Командна робота

Сьогодні, 3 березня, у приміщенні Центру підвищення кваліфікації держслужбовців Чернівецької ОДА відбулася VI навчальна сесія Школи Практичної Аналітики.
Учасники дізнались про практичне застосування аналітики для громадського лоббіювання, розглянули елементи пост-аналітичної роботи та алгоритми планування адвокаціних кампаній з експертом з питань адвокасі — Головою Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодь Демократичного Альянсу» Анастасією ШИМЧУК.


В рамках тренінгу акцент робився на аналітичну складову як основу адвокаційних кампаній. «Сьогодні ми основну увагу приділили аналізу ігрового поля. Як вдало зазначив один з учасників, фігури на ньому бувають як світлі так і темні. Безумовно, з  кожною категорією осіб, які прямо чи опосередковано задіяні в адвокаційній кампанії, можна і треба працювати. Хороший аналіз ігрового поля дозволяє визначити рівень зацікавленості та впливовості, а також механізми долучення до кампанії «гравців» — зазначає Анастасія ШИМЧУК.


Учасники аналізували на прикладах проблем м. Чернівці можливі ігрові ролі, підбирали способи та інструменти впливу для вирішення цих проблем.

Другою важливою темою сесії була командна робота. Слухачі тренували навики співпраці, вчилися розподіляти та делегувати повноваження, визначали та досліджували властиві їм ролі в команді та обговорювали цінності в житті як фактор згуртовування людей в рамках тренінгу під назвою «Командна робота як фактор успіху в реалізації запланованого», який провела голова секретаріату ВМГО «Молодь ДемАльянсу» Людмила ПЕТРУХАН.


Командна робота вивчалася легко та невимушено: в інтерактивній ігровій формі учасники одразу ж на практиці втілювали набуті знання.


Приємним також є те, що під час традиційної рефлексії слухачі тепло відгукувались про колектив, що сформувався на Школі Практичної Аналітики, обговорювали плани спільного відпочинку. «Такі відгуки — індикатор гарної інтеграції та згуртованості команди, готовності до співпраці. Це важливо, адже на порозі Практичний блок Школи. В ньому учасники сформують довгострокові групи, оберуть суспільно-важливу проблеми регіону та шукатимуть шляхи їх вирішення, проводячи інформаційно-аналітичні кампанії з використанням здобутих у Школі інструментів» — зазначають члени оргкомітету Школи.

Школа Практичної Аналітики — освітній проект, який проводиться Чернівецьким обласним осередком ВМГО «Молодь Демократичного Альянсу» спільно з Політологічним науковим товариством «Аналітик» та Чернівецькою обласною громадською організацією «Захист».

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте