V Сесія Школи Практичної Аналітики

Сьогодні, 28 лютого, у Чернівецькому національному університеті ім.Ю.Федьковича відбулася V Сесія Школи Практичної Аналітики. Цього разу учасники змогли отримати знання про використання аналітичного матеріалу у виборчих кампаніях від директора Буковинського Центру виборчих технологій — Ігорa БАБЮКА, а також про особливості підготовки та проведення передвиборчих кампаній від політтехнолога — Михайла ШМОРГУНА. Варто зауважити, що експерти поділилися зі слухачами власним досвідом проведення передвиборчих кампаній впродовж останніх електоральних циклів.
 
За словами Михайла Шморгуна, традиційна політична реклама під час передвиборчої кампанії вже не діє, вона «померла», однак дуже хибними та помилковими є твердження про те, що використання нових медіа та інтернету принесе абсолютну перемогу на виборах.
 

На його думку, дієвим є механізм, коли у передвиборчій рекламі після констатацію фактів про діяльність кандидата, у соціальних мережах, має місце діалог про діяльність цього політичоного лідера, а згодом відбувається нагадування про зроблене. "Сучасний світ є світом нетократії, де не діє система статусів і немає контролю, і те про що мріяли ідеологи комунізму, анархізму, нами на сьогоднішній день отримано. Україна з 2 мільйонами користувачів всесвітньої мережі facebook зробила стрибок у інформацвійному суспільстві. Ці люди швидко звикли до прямої демократії, а українська еліта, на жаль, живе ще у ХІХ ст. Майбутнє залежить від нових методів впливу, в яких маніпулювання втрачає свій негативний зміст та стає елементом комунікації", — сказав він. На думку експерта, "учасникам Школи Практичної Аналітики необхідно обов'язково проявити свої здібності на виборах, ставати нетократами, лідерами думок, продукувати нові ідеї та смисли. адже майбутнє для нашої держави — це конфлікт між активної частини суспільства та еліти. Суть цього конфлікті в розриві. Громадяни модеpнізувалися та морально готові до нових змін, а еліта — ні, що призведе до кардинальних змін".
 
Отже, 6-й день в рамках Школи був присвячений плануванню передвиборчих кампаній. Основним завданням учасників в цей день було розібратися, які ж кроки потрібно здійснити, щоб ефективно запланувати кампанію, а також, які заходи провести, щоб досягнути змін. Адже це покищо лише теоретична частина Школи, а попереду — застосування набутих знань на практиці та безцінний досвід взаємодії з органами та посадовими особами місцевого самоврядування.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте