Школа Практичної Аналітики розпочала набір!

23 січня розпочинається прийом заявок на участь у «Школі Практичної Аналітики». Проект проводиться чернівецькою командою Демократичного Альянсу спільно з громадською організацією «Захист» та Політологічним науковим товариством «Аналітик».
До участі в проекті запрошуються студенти, молоді дослідники та громадські активісти. Проект сприятиме формуванню у учасників теоретичної бази та освоєнню практичних інструментів для аналізу суспільно-політичних проблем, розвитку критичного мислення, вміння працювати з інформацією. Мета проекту – створення дослідницької аналітичної групи, яка б своєчасно реагувала на динаміку регіональних проблем, проводила ґрунтовні аналітичні дослідження, виробляла можливі варіанти рішень і висвітлювала їх у місцевих ЗМІ. Навчальний проект «Школа практичної аналітики» робить акцент також на розширенні світогляду учасників задля ефективного використання набутих навиків у науковій та громадській діяльності.

«Школа Практичної Аналітики»
– реальна можливість познайомитися з успішними аналітиками Чернівців та України, перейняти їх досвід та дізнатися більше про процес пошуку відповідей на важливі суспільні питання. У рамках Школи ти дізнаєшся про основні методи та інструменти роботи аналітика, методи здійснення кількісних та якісних соціологічних досліджень, психологічні особливості роботи аналітика, використання нових медіа у аналітичній роботі, написання інформаційних запитів та аналітичних статей, використання аналітики у виборчих кампаніях, проведення інформаційно-аналітичних кампаній та про роботу в аналітичних групах.

У рамках Школи проводитимуться:

— Тренінги з розвитку аналітичних навиків;
— Семінари та майстер-класи з фахівцями;
— Дискусії з відомими журналістами та громадськими діячами;
— Командна розробка та проведення власної інформаційно-аналітичної кампанії.

Після закінчення Школи ти:

— Здобудеш цінний досвід роботи в аналітичній групі;
— Навчишся використовувати нові медіа у аналітичній роботі;
— Оволодієш умінням написання якісних аналітичних матеріалів та дебатних статей;
— Зрозумієш як працює громадська організація, політична партія, органи державної влади;
— Познайомишся з людьми, котрі поділяють твої погляди та прагнення. 

ДЛЯ УЧАСТІ У ШКОЛІ необхідно до 10-го лютого (включно) заповнити аплікаційну форму на сайті Школи (http://analytics.socialproject.net), та пройти співбесіду.
 
Заняття проходитимуть від 16 лютого до 26 березня. Участь у проекті є БЕЗКОШТОВНОЮ для всіх, хто пройшов конкурсний відбір. Прослухавши теоретичну програму курсу та виконавши практичні завдання, випускники Школи отримують сертифікати. Для тих хто не пройшов у ряди учасників Школи надаватиметься можливість платно відвідувати навчальні заняття.

Детальну інформацію шукайте на веб-сторінкці проекту: http://analytics.socialproject.net, або звертайтеся до координаторів проекту за тел.: 050-611-8699 (Віталій ШАРЛАЙ), 066-569-2098 (Вадим МІСЬКИЙ); e-mail: dem.alliance.cv@gmail.com
Також слідкуйте за новинами на сторінках Чернівецької команди Демократичного Альянсу в соцмережах: facebook.com/dem.cv та vkontakte.ru/dem_cv

7 коментарів

Михайло Шморгун
Всім рекомендую… Буде багато цікавих доповідачів! ( fatal sic… навіть мене запросили… )

Крім того, пропоную організаторам запросити ще одну особу — Захара. Він найкращий спеціаліст з питань Різнокольорового Піару в Чернівецькій області… Судячи з заявлених тем, Ви його упустили, а це недобре. Поки є час — запросіть і його, від цього виграють всі!
Захар Подкидишев
Було б, звісно, цікаво, але мене не запросять.У мене формат недемократичний)))
Светлана Исаченко
Світлана Ісаченко.
Репліка на безсмертну фразу Григорія Боднараша. Тож коли починається завтра і де чергове засідання цієї Школи (без вчителів) практичної аналітики? Я маю це бачити і навчитися «брати професійне ГЛИБИННЕ інтерв, ю», як зазначив пран Боднараш. Більше тридцяти років у журналістиці, але такого ще не чула!
Віталій Шарлай
Пані Світлано, це не Школа журналістики. Це трішки інше. А індивідуальні глибинні інтер'ю це науковий метод, який відноситься до методів якісної соціології. Дельніше про це написано у книзі — Белановский С.А. Глубокое интервью: Учебное пособие. — М.: Никколо-Медиа, 2001 — 320 C.
А деталі про проведення Школи постійно на сайті — analytics.socialproject.net/
Захар Подкидишев
Здаётся мне Светлана Анатольевна — это была попытка вас опустить))))
Андрій Круглашов
В коммуникации не намерения а средства определяют результат. Если кого и возможно заподозрить в понижении уровня дискуссии, так это человека, использующего тюремный жаргон, особенно применительно к даме.

Пані Світлано! Я сам трошки напружуюсь від пафосності деяких формулювань. Але коли хлопці роблять цікавий проект без копійки, то, не дивно, що виникає спокуса надати символічного капіталу за рахунок високопарних вербальних конструкцій.
Слово «професійне» в цитаті я готовий сприйняти в сенсі — «оплачуване».
Мені довелось використовувати цей метод як «професійно» — за гроші, працюючи на консалтінгові фірми, так і «з чистим дослідницьким інтересом» — для власної кандидатської роботи. В обох випадках я відчував значні переваги методу, що випливали з його відмінностей від методу інтерв'ю, до яких звичні професійні журналісти.
Впевнений, що професійні журналісти могли б впоратися з проведенням інтерв'ю блискуче, але є відмінності як на стадії цілепокладання так і в процесі обробки результатів.

Глибинні інтерв'ю, як метод, дійсно дещо відрізняються (це могли б підтвердити Мутафа Наєм, у якого брала інтерв'ю моя дружина і Віталій Портніков, з яким мав честь вести бесіду я). Мені здається, відмінності спричинені наступними факторами:
— результати майже ніколи не публікуються;
— якщо і публікуються, то в узагальненому вигдяді і, переважно, без згадування автора;
— тема та проблема цікавить нас більше ніж особистість респондента;
— інтерпретації часто цікавлять нас більше, ніж факти;

Існують також деякі відмінності в інструментарії та методології, а також серйозні відмінності у цілі та призначенні… але на те Бєлановський і скомпілював дві книги, щоб черпати з них :)

Я б сам залюбки пішов на Вашу лекцію про інтерв'ю у журналістиці, якби Ви виступали.

З повагою,
Андрій К.

Георгій Боднараш
Мені дуже приємно, що наша Школа відкриває шлях до нових знань!!!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте